BRAVO BiH

Nestrpljivo smo iščekivali prvu Olimpijadi za naše mališane pod sloganom “Svi smo mi pobjednici”, te smo sretni da je taj dan napokon i došao! Dana 25.11. 2022., simbolično na Dan državnosti, u Sportskom centru Radolinka u Tesliću  održali smo jednu prekrasnu priču- Olimpijadu za naše najmlađe.

 

Uz smijeh, zabavu, učenje i kao najvažnije, druženje sa svoijm vršnjacima, mališani su proveli sjajan dan za pamćenje.

Čast nam je i zadovoljstvo predstaviti jedan prekrasan projekt koji okuplja 6 zemalja, profesionalce, sportske trenere koji su obučeni za rad s najmlađima, predstavnike vrtića i najslađe- dječicu zbog kojih je sve i nastalo!

 

 

“SportS, health and fUn for preschool childreN – SUN” je projekt sufinanciran od strane Europske komisije u sklopu Erasmus + programa sufinanciranja, te jedan od naših najslađih koji smo dio.

 

“Cilj ovog projekta je doprinijeti podizanju svijesti o potrebi tjelesne aktivnosti kao temelja zdravog načina života promjenom navika identificiranih ciljnih skupina (djece predškolske dobi i njihovih obitelji) kako u urbanim tako i u ruralnim područjima. Uključivanjem djece od rane dobi (predškolska ustanova – prvenstveno onih s prekomjernom težinom, pretilošću ili s niskom razinom tjelesne aktivnosti) u redovite sportske aktivnosti popraćene aktivnostima u zatvorenom i na otvorenom s roditeljima i radionicama vikendom. Osnovna djelatnost projekta je izvođenje pilot programa u Hrvatskoj, Bugarskoj, Italiji, Portugalu, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Stručnjaci za kineziologiju, zdravstvo i prehranu osmislit će programe rada za djecu prema njihovoj dobi i razini kondicije. Namjera osmišljenog programa je upoznavanje djece s osnovnim sportovima poput atletske i gimnastike kako bi se potaknuo njihov fizički, kognitivni i akademski razvoj te stvorile zdrave navike u mladoj dobi.”

 

Vodeći se ovim ciljevima kao glavnim motivatorom za rad, s ponosom možemo reći da nakon više od godinu dana aktivnog istraživanja tržišta, navika mališana, kao i suradnje s vrhunskim profesionalcima gosp. Vanjom Subašićem, te gosp. Elmirom Ćerimagićem, te predstavnicima vrtića širom Bosne I Hercegovine, svakodnevno činimo razliku i trudimo se poboljšati života naših najmlađih sugrađana. Početkom godine u Sarajevu smo okupili predstavnike vrtića, odgajateljice, kao I cijenjene kineziologe I sportske radnike te ih ugostili na prvom Okruglom stolu u prostorijama hotel “BM hotel”. Pristupni su mogli čuti planove projekta za sljedećih 8 mjeseci, te dobiti savjete od naših profesionalaca na temu dječije prehrane, tjelovježbe, borbe protiv pretilosti, a sve to uz igru i zabavu.

 

Gospodin Vanja Subašić kao lider organizacije “Olimpijade za mališane” koja se održala u Teliću dana 25.11.2022. godine u prostorijama Sportskog centra Radolinka u period od 11 do 14 h, potaknuo je sa partnerima pravu malu revoluciju, te mnogo vrtića diljem Sarajeva, Zenice, Tešnja, Teslića itd. već nekoliko mjeseci sprovodi program u vrtićima. Mališani su obradovani rekvizitima koje su nabavljene zahvaljujući projektu, te izmamili osmijeh na lica dječice koja s radošću uče o zdravoj prehrani, te vježbaju s svojim odgajateljicama.

 

Nestrpljivo očekujemo utiske Olimpijade, kao i da s Vama podijelimo rezultate projekta, a kako i sam slogan kaže- svi su oni pobjednici! Pratite nas na našim društvenim mrežama, a posebice društvene mreže projekta @sun_bih (Instagram), te @SUN.BiH.BRAVO (Facebook) za više informacija.

 

Choose language »
Skip to content