BRAVO BiH

Dana 3. marta 2022., predstavnici organizacije BRAVO- Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities, koji su ujedno i partneri projekta, održali  su #SafeSPORTEvent lokalni trening na kojem su sportskoj javnosti predstavili pilot projekt i model obuke koji je izradio koordinator projekta Bugarska udruga za sportski razvoj – BSDA iz Bugarske. Tijekom treninga zainteresirani sportski menadžeri i predstavnici sportskih klubova i organizacija imali su priliku čuti više o samom projektu, upoznati se s ciljevima koje projekt želi postići i kako mogu biti dio promjene koju želimo postići u Bosni i Hercegovini.

#SafeSPORTevent projekt dolazi u vrlo izazovnim vremenima za Europu i svijet kada je glavni cilj Europske komisije sigurnost svih sudionika programa Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti te daleko u inozemstvu – zaštita svih daljnjih sličnih izazova koji bi mogli nastati u budućnosti.

Glavni cilj #SafeSPORTevent projekta je zaštititi sportaše, a posebno najmlađe, od zdravstvenih i sigurnosnih opasnosti poboljšanjem uvjeta treninga i natjecanja, a posebno tijekom velikih sigurnosnih prijetnji koje treba rješavati posebnim sigurnosnim protokolima koji u ovom trenutku razvoja ne postoje u sportskom sektoru. Projekt će podržati mobilnost volontera, trenera, menadžera i osoblja neprofitnih sportskih organizacija u obrazovne svrhe te obogatiti njihove vještine i znanja za reakciju u sigurnosnim i sigurnosnim situacijama.

 

Projekt ima za cilj razvoj vještina i znanja kroz ovu obrazovnu mobilnost sportskih menadžera, volontera i administratora kako bi ih se osnažilo za zajedničko stvaranje i korištenje specifičnih protokola za sigurnost i zaštitu, prilagođenih sportskim događajima i okupljanjima ogromnih skupina ljudi u sportskom okruženju. Kroz povećane obrazovne mogućnosti na području sigurnosti i zaštite u sportu, ovaj projekt osigurati će pozitivne promjene u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Grčkoj i Turskoj kao izravnim korisnicima projekata, ali i diljem Europe jer će se rezultati projekata slobodno dijeliti sa sportskom zajednicom.

#SafeSPORTevent sufinanciran je iz Erasmus+ programa Europske unije, a koordinira ga Bugarska udruga za sportski razvoj(Bulgarian Sports Development Association) – BSDA u suradnji s BRAVO – Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities (Bosna i Hercegovina), Sofijskim sigurnosnim forumom – Sofia Security Forum (Bugarska), ΑΕΤΟΙ ΙΕΣΣΑΛΟΝΙΙΗΣ (Grčka) i Karasu Gençlik, Sanat ve Spor kul kulübu Derneği (Turska).

Nadamo se da ćemo ovim projektom postići značajne rezultate na području naše zemlje, te da će i u budućnosti zajednica prepoznati ne samo potencijal, već i značaj koje će ovaj projekt postići.

Choose language »
Skip to content