BRAVO BiH

Ukoliko si mlada osoba iz Bihaća, onda te pozivamo da nam se pridružiš na Erasmus+ događaju koji će se održati 22.08. Naime, ova radionica će se implementirati u sklopu dva Erasmus+ projekta ”AHEAD” i ”LEO”.

 

Nažalost, živimo u svijetu gdje je jednakost samo pojam kako se mnogi ljudi na dnevnoj bazi sureću sa diskriminacijom i predrasudama. Cilj ovog događaja je edukovati mlade ljude o načinima na koje mogu doprinijeti marginaliziranim skupinama i time izgraditi jedno inkluzivnije, prihvatljivije društvo. Kroz radionicu, mladi će naučiti više o različitim formama diskriminacije i nužnosti promicanja jednakosti u svim aspektima našeg društva.

Event će okupiti profesionalce iz područja migracije koji će podijeliti njihovo iskustvo u radu sa marginaliziranim skupinama i priče o teškim i bolnim životima marginaliziranih skupina. Naučit ćete više o položaju marginaliziranih skupina u Bosni i Hercegovini kao i načinima kojim možete pružiti potporu pri izgradnji vedrije budućnosti za sve. Event predstavlja odličnu priču da proširite vaše vidike i upoznate se sa istinskim herojima našeg društva koji kontinuirano rade na kreiranju jednakih prilika za sve, pružajući prilike marginaliziranim skupinama za razvoj.

Stoga, ovom prilikom te pozivamo da ispuniš prijavu i doprineseš stvaranju jednog inkluzivnijeg društva!

Svi prisutni će dobiti certifikate o učešću.

Datum održavanja: 22.08.2023.

Mjesto održavanja: Startup Studio Bihać

 

Vrijeme održavanja: 18:00-20:00

Prijave se mogu izvršiti do 20.08.2023.

Prijaviti se možeš putem sljedećeg linka:

Projekat LEO:

Projekt “LEO – Leadership is for Everyone” ima za cilj jačanje ženskog liderstva i pružanje podrške ženama u procesu njihovog ekonomskog osnaživanja. Osim toga, projekt teži uključivanju muškaraca u ovaj proces kako bi se stvorilo inkluzivno okruženje i potaknula rodna ravnopravnost. Ove ciljeve postiže kroz niz aktivnosti usmjerenih na sljedeće tematske cjeline:

 

Rodna ravnopravnost: Projekt promiče rodnu ravnopravnost kroz edukaciju i svjesnost o ulozi žena u društvu. Održavaju se radionice, seminari i kampanje koje ukazuju na važnost ravnopravnosti spolova i borbu protiv stereotipa i predrasuda. Također, cilj je potaknuti institucije i zakonodavstvo da podrže ravnopravne prilike za žene u radnom okruženju i društvu u cjelini.

 

Društveni angažman mladih: Projekt potiče mlade ljude da se aktivno uključe u društvo i daju svoj doprinos zajednici. Kroz različite inicijative, kao što su volonterski projekti, obrazovni programi i mentorstvo, mladi se osnažuju da preuzmu odgovornost za svoju budućnost i rade na poboljšanju društva.

 

Zapošljivost mladih: Projekt se bavi pitanjem zapošljivosti mladih, s posebnim fokusom na žene. Pruža im prilike za stjecanje vještina, obuku, mentorstvo i podršku pri traženju posla ili pokretanju vlastitog posla. Cilj je povećati stopu zapošljavanja mladih žena i osnažiti ih da budu neovisne i uspješne u profesionalnoj sferi.

 

Kroz ove tematske cjeline, projekt “LEO – Leadership is for Everyone” nastoji stvoriti inkluzivno društvo u kojem žene imaju jednake prilike za napredovanje i liderstvo. Također, projekt potiče zajednički rad muškaraca i žena kako bi se ostvarila stvarna promjena prema rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena. Kroz edukaciju, svjesnost i akciju, ovaj projekt teži ostvariti pozitivne promjene i pridonijeti boljoj budućnosti za sve članove društva.

Projekat AHEAD:

Projekt AHEAD ima za cilj promovisati nediskriminaciju među mladima i borbu protiv rasizma, ksenofobije i drugih oblika netolerancije prema Romima i drugim etničkim manjinama (većinom migrantima) Projekt promiče inkluziju, toleranciju, međusobno razumijevanje i multikulturalnost, te se bori protiv diskriminacije Roma, etničkih manjina i migranata u Europi kroz inovativan pristup koji kombinira istraživanje, obuke (nacionalne i međunarodne) o suzbijanju diskriminacije i govora mržnje, okrugle stolove, seminare, razmjenu dobre prakse, susrete između različitih predstavnika, organizacija civilnog društva te masovnu kampanju širenja informacija.

 

Projekt ima za cilj doprinijeti jačanju kapaciteta mladih žrtava (dio manjina) i zaštiti mladih pripadnika manjina podržavajući ih u razvoju vlastitih kapaciteta i izgradnji novih mehanizama za javne konzultacije u zemljama partnera (primjenjivim diljem Europe) na temu nediskriminacije i borbe protiv svakog oblika govora mržnje prema etničkim manjinama, Romima i migrantima.

Choose language »
Skip to content