BRAVO BiH

Učimo ITALIJANSKI JEZIK zajedno

BRAVO zvanično otvara prijave za novi ciklus kursa italijanskog jezika! Sve informacije o kursu možete pronaći u nastavku.

PREDVIĐENO TRAJANJE KURSA:

  • A1: 4 mjeseca
  • 3.: 3 mjeseca (završni dio A1 nivoa)
  • B1: 5 mjeseci
  • 3.: 3 mjeseca (završni dio B2 nivoa)

Tempo prelaska gradiva određuje grupa. Ukoliko se desi da grupa sporije usvaja gradivo, moguće je da se jedan nivo ne završi u predviđenom vremenu. U tom slučaju, učenici imaju priliku da biraju da se zaustave ili da nastave u novom ciklusu.

Nama cilj nije samo preći gradivo već nam je cilj da učenici što bolje shvate i usvoje gradivo. Zbog toga je naš tempo prelaska gradiva prilagođen učenicima i dinamici grupe.

Mjeseci se ne računaju kalendarski. Jedan mjesec kursa obuhvata 4 sedmice od početka kursa. Svake sedmice se održavaju po dva časa, a jedan čas traje sat i po vremena. To je ukupno 16 školskih časova (45 min.) mjesečno.

 PRIJAVE OSTAJU OTVORENE DO: 23.05.2021.
POČETAK KURSA: 31.05.2021.

OSNOVNE INFRORMACIJE O KURSU:

Kao što to stoji i u našem pozivu, kurs se odvija online peko platforme Zoom. Stoga je potrebno da svi prijavljeni učenici otvore Zoom nalog i da se prijave preko svog imena i prezimena. Ukoliko ne stvate svoje ime i prezime, instruktorica vas neće pustiti na čas, jer neće znati o kome se radi.

Osnovni udžbenici po kojima radimo su Progetto italiano, a pored tog udžbenika, koristimo i mnoge druge materijale i udžbenike.

Pored osnovnog kursa italijanskog jezika i kulture, nudimo specijalizovane kurseve italiajnskog jezika za:

  • studente muzičkih akademija i konzervatorija;
  • poslovni italijanski.

Specijalizovani kursevi su isključivo individualni časovi. Svi prijavljeni učenici će dobiti udžbenike po kojima bismo radili. Ukoliko postoje neki posebni udžbenici po kojima bi učenici željeli raditi, moguće je poslati ih nastavnici, a ona će spremati časove vodeći se njima i spremajući dodatne materijale.

CIJENA KURSA

Uplate se vrše uvijek na početku kursa i moguće je plaćati svaki mjesec posebno, a i odjednom platiti za sve mjesece trajanja kursa. Oni koji se odluče uplaćivati posebno svaki mjesec, uplate za svaki naredni mjesec će trebati izvršiti u četvrtoj sedmici prethodnog mjeseca. Nastavnica će vas svakako obavjestiti o tome kada možete uplatiti za naredni mjesec.

Nakon što se pijavite na kurs, popunjavanjem Google Forme: https://forms.gle/hqkqFso9qExLfnsq9, 24.5. će svi prijavljeni učenici dobiti zajednički mail u kojem će dobiti podatke za uplate i rok od pet dana za uplatu. Nakon što se izvrši uplata i pošalje dokaz o istoj, nastavnica Amila će svima koji su uplatitli kurs poslati udžbenike, link za Zoom meeting i link facebook grupe u kojoj postavljamo sve obavjesti i preko koje se dogovaramo za sve što je potrebno.

Prijaviti se možete iz bilo kojeg dijela svijeta, a svi načini za izvršavanje uplate će vam biti predstavljeni u prvom mailu koji ćete dobiti nakon prijave za kurs. Pored učenika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, imamo učenike koji naše kurseve prate i iz Austrije, Italije, Australije, Belgije, neki su pratili kurs iz Španije, a i iz Norveške.

U svakom ciklusu nudimo i po maksimalno 3 besplatna kursa. Sve što je potrebno dau radite, jeste da nam pošaljete motivaciono pismo u kojem ćete nam ojasniti vašu situaciju i zašto baš vama dap oklonimo taj besplatan kurs. Nakon zatvaranja poziva, svi prijavljeni za besplatan kurs će dobiti mail u kojem ćemo ih obavjestiti kome smo odlučili pokloniti kurs. Ističemo također da je važno da osobe koje dobiju besplatan kurs trebaju da opravdaju naše povjerenje i da učestvuju u nastavi. Pored toga, besplatan kurs je dodijeljen samo za jedan ciklus. Za svaki naredni ciklus, potrebno je da se osoba ponovo prijavi nakon čega će biti obavještena o rezultatima odabira.

NAPOMINJEMO DA UKOLIKO BROJ PRIJAVLJENIH ZA JEDAN NIVO BUDE MANJI OD 5 UČENIKA, GRUPA SE NEĆE OFORMITI I KURS ZA TAJ NIVO SE NEĆE ODRŽAVATI.

TERMINI ODRŽAVANJA GRUPNIH ČASOVA:

Termini su fiksni i nije moguće praviti izmjene.

Za termine individualnih časova, nastavnica se dogovara s učenicima. Moguće je odrediti fiksne termine i za individualne časove, a moguće je i dogovarati se za naredni termin na kraju svakog časa.

Nije moguće zakazivanje individualnih časova nedjeljom.

Ukoliko vam termini održavanja grupnih časova ne odgovaraju, neke od drugih opcija koje vam nudimo su sljedeće:

  • Individualni časovi za dvije osobe po cijeni od 20KM po času. Uslov je da obe osobe trebaju da prisustvuju u istom terminu. O terminima održavanja časova se možete dogovarati s insruktoricom, mada poželjno bi bilo odrediti jedan fiksni termin.
  • Ako vam je čas od sat i po vremena previše, imate mogućnost da izaberete opciju za 40KM, 3 časa od po sat vremena sedmično.

EVO ŠTA SU O NAMA REKLI SAMO NEKI OD DOSADAŠNJIH UČENIKA:

Kao polaznica kursa i profesorica engleskog jezika sa višegodišnjim iskustvom online predavanja imam samo riječi hvale za Amilu i njen pristup radu i posvećenost. Ako želite OZBILJAN rad u OPUŠTENOJ atmosferi, ovo je adresa za vas!“ – Lejla Sarić, 45 godina, Sarajevo

Draga Amila, kada mi se neko od poznanika obrati za informacije vezano za život u Italiji, odmah mu preporučim tebe za učenje jezika! Dopada mi se način na koji predaješ, ljubaznost, uviđajnost… Ma sve u svemu zadovoljstvo je sarađivati sa tobom! Više interesantnih informacija mogu dobiti od tebe o Italiji nego od ljudi koji su rođeni i odrasli ovde … Veeeeliko hvala i ne znam kojim bih rečima mogla da ti se zahvalim na svemu! – Sofija Popović, 30 godina, porijeklom iz Srbije, trenutno u Lombardiji (Italija)

Kurs italijanskog jezika bih preporucila svakom sa nasom dragom profesoricom Amilom. Ljubav prema jeziku, strpljenje prema svakom polazniku pojedinacno je zaista nesto posebno sto nasa profesorica posjeduje.” – Emina Helač, 31 godina, Sarajevo

Kurs Italijanskog sam upisala u doba Korone čisto da imam neku zanimaciju. Nisam ništa posebno očekivala jer sam mislila da nije moguće da na online kursu na grupnim časovima možemo mnogo naučiti! Međutim, prijatno sam iznenađena! Kurs je odličan, profesorica izvanredna i svima koji su u mogućnosti bih preporučila da pohađaju ovaj kurs!” – Danijela Ljepava Pašić, 37 godina

Za mene je online tečaj talijanskog izvrsna stvar, ne gubim vrijeme na putovanje, spremanje, nego iz udobnosti svog doma pratim tečaj. Već dugo vremena želim naučiti novi jezik, ali problem je dostupnost tečajeva u mjestu gdje živim, što bi iziskivalo putovanje u drugi grad. Profesorica je divna, svi na tečaju su željni znanja, učimo talijanski jezik i upoznajemo talijansku kulturu, a uvijek je divno dodati u CV poznavanje dodatnog jezika.” – Gordana Drljepan, 28 godina, Kiseljak

PRIJAVE OSTAJU OTVORENE DO: 23.05.2021.
POČETAK KURSA: 31.05.2021.

If you have any additional questions for our BRAVO team, feel free to contact us via our email address: office@bravo-bih.com or the contact form down below.

We can`t wait to hear from you! 

Choose language »
Skip to content