BRAVO BiH

Pod pokroviteljstvom Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), otvaramo poziv za prijavu učesnika na inspirativni projekt “Životni ciklus kroz umjetnost” koji će sprovoditi Udruženje “Obojena Klapa” u partnerstvu sa BRAVO BiH. 

 

Projekat adresira problem nedovoljne edukacije mladih o uličnoj umjetnosti i nedostatka prostora za njihov kreativni izražaj, te ima za cilj edukaciju mladih, smanjenje vandalizma, podizanje svijesti o uličnoj umjetnosti i etabliranje street art-a kao forme umjetnosti.
 
Poziv je otvoren za sve mlade koji vole umjetnost, žele naučiti više o tehnikama i načinima ekspresije kroz umjetnost, žele doprinijeti kreativnom pejzažu grada ili žele svoje ideje predstaviti renomiranim street art umjetnicima.
Kroz definisane projektne aktivnosti u trajanju od 6 mjeseci, učesnici će imati priliku da kroz šest modula steknu nova znanja i vještine o uličnoj umjetnosti i formama kreativne ekspresije. Aktivnosti uključuju edukacije, radionice i oslikavanje murala koji će biti vođeni prema konceptu koji potiče socijalnu inkluziju i promoviše svijest o lokalnim problemima.
 
Smatramo da će ovaj projekat biti prvi korak u uspostavljanju novog identiteta institucija i promociji održive urbane kulture na području Općine Centar, doprinoseći zajedničkom razvoju i jačanju društvene kohezije.
 
Pozivamo sve mlade od 15 do 30 godina da se prijave i postanu dio ove kreativne inicijative koja će obojiti naš grad novim bojama! 
 
Deadline za prijave je 06.05. do 16h. 
 
Za dodatne informacije, kontaktirajte: obojenaklapa@gmail.com
 
Dođi i ti i oboji svoj grad! 🎨
Who is BRAVO? Watch a video below and enjoy <3

On the video below you can hear very useful information for this mobility.

Choose language »
Skip to content