BRAVO BiH

Ukoliko želiš proširiti svoje znanje i kritički korigovati svoje mišljenje, pozivamo te da nam se pridružiš u Tuzli, 07.09., da zajedno kreiramo pozitivne promjene!

 

O čemu je riječ?

 

I ovog puta, BRAVO je pripremio jednu odličnu priliku za mlade. Naime, riječ je o networking eventu ”Leadership is for EveryOne”  koji za cilj ima podizanje svijesti o značaju ženskog liderstva i ekonomskog osnaživanja žena. A koji je bolji način za dizanje svijesti o ženskom liderstvu nego kroz upoznavanje ženskih liderica i slušanja njihovih priča o uspjehu! Upravo njihove priče su te koje nisu u dovoljnoj mjeri promovisane i dostupne široj publici. Ovim događajem nastojimo promijeniti trenutačnu situaciju u pružiti platformu mladim ženama da podijele svoje priče i da se mladi upoznaju sa istinskim uzorima današnjeg društvač

Nažalost, diskriminacija i rodna nejednakost su sastavni dio našeg društva. Naša dužnost je da se ne podvrgnemo njihovim utjecajima i svojim postupcima počnemo doprinositi kreiranju jednog sigurnog prostora gdje će svaka individua imati ravnopravan položaj.

 

Networking event će okupiti mlade, uspješne žene koje će podijeliti priče o uspjehu, preprekama sa kojima se suočavaju, kako je to biti žena u današnjem društvu, stereotipima, dvoduplim standardima, mentalnom zdravlju i još mnogo toga!

 

Ovo je jedinstvena prilika da upoznate prave liderice današnjice koje usitinu čine ovaj svijet boljim mjestom! Ovom prilikom te pozivamo da ispuniš prijavu i postaneš dio ”LEO” networking eventa!

Svi prisutni će dobiti certifikate o učešću.

 

Datum održavanja: 07.08.2023.

Mjesto održavanja: Prostor za mlade Tuzla

 

Vrijeme održavanja: 19:00-21:00

Prijave se mogu izvršiti do 05.08.2023.

 

Ne čekaj promjene! Budi promjena i prijavi se za ‘’LEO’’ događaj!

Prijave se mogu izvršiti putem sljedećeg linka:

Projekat LEO:

Projekt “LEO – Leadership is for Everyone” ima za cilj jačanje ženskog liderstva i pružanje podrške ženama u procesu njihovog ekonomskog osnaživanja. Osim toga, projekt teži uključivanju muškaraca u ovaj proces kako bi se stvorilo inkluzivno okruženje i potaknula rodna ravnopravnost. Ove ciljeve postiže kroz niz aktivnosti usmjerenih na sljedeće tematske cjeline:

 

  1. Rodna ravnopravnost: Projekt promiče rodnu ravnopravnost kroz edukaciju i svjesnost o ulozi žena u društvu. Održavaju se radionice, seminari i kampanje koje ukazuju na važnost ravnopravnosti spolova i borbu protiv stereotipa i predrasuda. Također, cilj je potaknuti institucije i zakonodavstvo da podrže ravnopravne prilike za žene u radnom okruženju i društvu u cjelini.
  2. Društveni angažman mladih: Projekt potiče mlade ljude da se aktivno uključe u društvo i daju svoj doprinos zajednici. Kroz različite inicijative, kao što su volonterski projekti, obrazovni programi i mentorstvo, mladi se osnažuju da preuzmu odgovornost za svoju budućnost i rade na poboljšanju društva.
  3. Zapošljivost mladih: Projekt se bavi pitanjem zapošljivosti mladih, s posebnim fokusom na žene. Pruža im prilike za stjecanje vještina, obuku, mentorstvo i podršku pri traženju posla ili pokretanju vlastitog posla. Cilj je povećati stopu zapošljavanja mladih žena i osnažiti ih da budu neovisne i uspješne u profesionalnoj sferi.

Kroz ove tematske cjeline, projekt “LEO – Leadership is for Everyone” nastoji stvoriti inkluzivno društvo u kojem žene imaju jednake prilike za napredovanje i liderstvo. Također, projekt potiče zajednički rad muškaraca i žena kako bi se ostvarila stvarna promjena prema rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena. Kroz edukaciju, svjesnost i akciju, ovaj projekt teži ostvariti pozitivne promjene i pridonijeti boljoj budućnosti za sve članove društva.

Choose language »
Skip to content