BRAVO BiH

Pobjednici takmičenja "Zašto volontiraš?

Dana 5.12. 2021. godine BRAVO je obilježio Dan volontera, koji za cilj ima dignuti svijest o radu volontera i njihovom doprinosu na lokalnom, nacionalnom te međunarodnom nivou. U svrhu dodatnog podizanja svijesti o volonterskom angažmanu mladih, naš tim je odlučio obradovati srednjoškolce, pružajući potreban prostor za promovisanje aktivnog učeća u lokalnoj zajednici.

 

Povodom Dana volontera, objavljen je konkurs za slanje videa, trajanja od 30 sekundi u kojima su volonteri na kreativan način morali odgovoriti na dva ključna pitanja:

 

  1. Zašto volontiraš?
  2. Zašto si baš ti najbolji volonter?

Najkreativnijih pet videa je nagrađeno novčanim iznosom od 100 konvertibilnih maraka. U svrhu dodatnog motivisanja učesnika, BRAVO članovi su bili tu da daju podršku, čiji doprinos je bio vidljiv kroz podijeljene videosnimke na društvenim mrežama, kroz koje su nastojali na šaljiv način dati odgovor na dva ključna pitanja.

Od mnoštvo poslanih videa, koji su nam izmamili osmijeh na naša lica, posebno su se istakli videosnimci sljedeći mladih kreativaca:

1.Ajdin Mujkić

2.Amela Radonja

3.Zejneb Salkić

4.Vedran Selimović

5.Anastasija Katić

Vjerni pratioci na društvenim mrežama, gdje su bili podijeljeni pobjednički videosnimci, su mogli uvidjeti razlog našeg izbora, a pritom naći dodatnu inspiraciju u mladima, koji u današnjem društvu, društvu iskrivljenih vrijednosti, zastupaju one, dugotrajne, istinske vrijednosti.

 

Iznimno smo zahvalni na odazivu, te smo ponosni na mlade ljude, koji kroz volonterski angažman mijenjaju lokalne zajednice. Potrebno je napomenuti, kako su svi videosnimci bili posebni na svoj način te činjenica da nisu bili novčano nagrađeni ne osporava njihov rad i trud koji ulažu u poboljšanje lokalnih zajednica.

Mladi ljudi su video snimcima htjeli proučiti jedno, a to je da su rad, trudi pomaganje drugim ljudima vrijednosti koje nikada neće izumrijeti! ”Na mladima svijet leži” zbog čega smo motivisani, da svakodnevno našim radom stvaramo bolje i kvalitetnije prilike za mlade Bosne i Hercegovine.

 

Naša dužnost je da shvatimo da se naša vrijednost ne mjeri u sumi novca koju posjedujemo, nego u količini dobrih učinjenih dijela i izmamljenih osmijeha.

#BRAVO #BRAVOBIH #MAKETHEWORLDWONDER #BRAVOSTORIES

Choose language »
Skip to content