BRAVO BiH

🔙Tijekom prošle godine, #BRAVO tim je uvijek bio u pokretu 🚶‍♀️🗺 Činilo se kao da nikada ne odmaraju 💪 jer je njihov #WorkandTravelMode✈️👩‍💻 bio na maksimumu 💯 Naš tim je učestvovao na brojnim omladinskim razmjenama, trening kursevima i poslovnim sastancima 🧑‍💻 te je na taj način, stekao vrijedna iskustva kojim će se doživotno voditi ✨

 

Što nas podsjeti❕🤔 Vjerni pratioci, da li ste zaboravili na posebni projekat ▶️ EU on the Move❔

 

Mi zasigurno nismo, ali i kako bismo ❓🤭
Bilo da smo u pokretu 🏃‍♀️ili ne 💤 u našem ❤️ posebno mjesto zauzima projekat ‘’EU on the Move’’

 

Mi zasigurno nismo, ali i kako bismo ❓🤭
Bilo da smo u pokretu 🏃‍♀️ili ne 💤 u našem ❤️ posebno mjesto zauzima projekat ‘’EU on the Move’’

Zadnji 🔚 put smo dodatno bili informisani na drugom transnacionalnom sastanku u 📍Lisabonu, Portugal 🇵🇹 Predstavnici su se osvrnuli na napredak 📉 i podigli svijest 🔝 o važnosti tjelesne aktivnosti 🚴među djecom 👤

 

Možda se pitate koja je sljedeća stanica 🚉za nas ❓

Odgovor 🥁🥁 je okrugli sto!

Okrugli sto će okupiti minimalno 2️⃣0️⃣ domaćih učesnika te 1️⃣0️⃣ učesnika iz 📍Lisabona. Okrugli stol će se organizovati u svrhu predstavljanja projektnih rezultata 📉 i stvaranja novih mogućnosti i dodatnog prostora za 🗣diskusiju o inicijativama vezanih za obrazovanje 💡sportskih profesionalaca i povećanja dječije fizičke spreme 🏃‍♀️

Okrugli sto će se održati 21. januara u 18 sati.

Radujemo se vašem dolasku 🥳

Link za prijavu 💻za učešće 🖇na okruglom stolu📍 vam donosimo u nastavku: 👇

https://docs.google.com/forms/d/1eqMrhM7COFaQiiC4m54px-U3H4RZOXt6EZdXtpuccc4/edit?fbclid=IwAR03Q-r1-l4-Cgs46LYeKHP-E1rstdX3KQC1nToRRImd0ihx6oePXGKzaVE

 

DODATNE INFORMACIJE:

”EU on the Move” je Eramus+ sportski projekat, čiji cilj je dizanje svijesti o značaju fizičke aktivnosti kod djece uzrasta 7 do 11 godina, kroz dodatno pružane obuke namijenjene sportskim profesionalcima i realizaciji sportskih aktivnosti za djecu u školama i sportskim organizacijama u svakoj partnerskoj zemlji. Kroz projektne aktivnosti se nastoji oživjeti ideja sportskog angažmana među djecom kao sljedećim trendom koji će pozitivno utjecati na faze razvoja djeteta. Kada govorimo o projektu poput ”EU on the Move”, aludiramo na raznoliki projekat koji okuplja partnere iz Hrvatske, Portugala, Turske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

 

Naredno odredište za projekat ”EU on the Move”, predstavlja okrugli sto, koji će biti realizovan u svakoj partnerskoj zemlji. Okrugli sto za cilj ima okupiti 20 učesnika na lokalnom nivou i 10 učesnika iz Lisabona. Svrha organizovanja okruglog stola je predstavljanje sveukupnih projektnih rezultata i stvaranja mogućnosti i dodatnog prostora za diskusiju o daljim inicijativama vezanih za obrazovanje sportskih profesionalaca i povećanja fizičke aktivnosti djece. Stoga je potrebno da svaki partner formira listu učesnika sa prikupljenim potpisima minimalno 30 osoba te da u toku trajanja mobilnosti napravi najmanje 10 fotografija u promotivne svrhe.

 

Okrugli sto će se održati 21. januara u 18 sati. Entuzijastični smo povodom nastavka implementacije projektnih faza. Projekat „EU on the Move“ je od velike važnosti zbog čega imamo odgovornost da dignemo svijest o problemu. Naime, problem nije privremen i ako ne budemo reagovali na pravi način, buduće generacije će patiti od posljedica naših postupaka.

 

Na osnovu dobivenih odgovora, možemo zaključiti da većina anketiranih klubova poznaje srž projekta, a to je popularizacija i promocija sportskog angažmana i zdravog načina života, što će također, pozitivno služiti u promotivne svrhe sportskog kluba.

 

Nakon radne godine i mnoštva implementiranih aktivnosti, 2021. godine u Lisabonu se održao Drugi transnacionalni sastanak, gdje su se predstavnici partnerskih organizacija osvrnuli na prethodna dostignuća i cjelokupan napredak. Ujedinjenim snagama su podigli svijest o značaju fizičke aktivnosti među djecom, koristeći društvene mreže i kontaktiranjem osnovnih škola i sportskih klubova, čime su dalje, uspostavljene ključne veze za ostvarenje projektnih ciljeva.

 

Naredno odredište za projekat ”EU on the Move”, predstavlja okrugli sto, koji će biti realizovan u svakoj partnerskoj zemlji. Okrugli sto za cilj ima okupiti 20 učesnika na lokalnom nivou i 10 učesnika iz Lisabona. Svrha organizovanja okruglog stola je predstavljanje sveukupnih projektnih rezultata i stvaranja mogućnosti i dodatnog prostora za diskusiju o daljim inicijativama vezanih za obrazovanje sportskih profesionalaca i povećanja fizičke aktivnosti djece. Stoga je potrebno da svaki partner formira listu učesnika sa prikupljenim potpisima minimalno 30 osoba te da u toku trajanja mobilnosti napravi najmanje 10 fotografija u promotivne svrhe. Okrugli sto će se održati 21. januara u 18 sati.

 

Entuzijastični smo povodom nastavka implementacije projektnih faza. Projekat „EU on the Move“ je od velike važnosti zbog čega imamo odgovornost da dignemo svijest o problemu. Naime, problem nije privremen i ako ne budemo reagovali na pravi način, buduće generacije će patiti od posljedica naših postupaka.

#BRAVO #BRAVOBIH #MAKETHEWORLDWONDER #EUontheMove#EU #youth #kids #opportunity

Main objectives of EU on the Move project are: raise the awareness of the importance of physical activity among children, increase physical activity levels in children, increase the proportion of children that participate in after-school sport activities, additionally educate sport professionals (trainers/kinesiologists) who work with children, combine sport with culture/ecology/nutrition and educate children on the other values through sport.

 

The project aim and objectives will be achieved through the implementation of 8 work packages(WPs) as follows:
– WP1. Project management, coordination and evaluation.

– WP2. Development of survey and data collection.

– WP3. Development of training module for trainers/kinesiologists.

– WP4. Training session for trainers/kinesiologists.

– WP5. Pilot project implementation.

– WP6. Development of “EU on the Move” Guide.

– WP7. Organization of the Final conference.

– WP8. Dissemination, visibility and communication. 

Choose language »
Skip to content