BRAVO BiH

U svrhu implementiranja priče projekta ‘’Becoming Digitally Conscious’’, BRAVO dolazi u Bihać! Naime, lokalna radionica ‘’Becoming Digitally Conscious’’ će se održati 29.07. u zgradi Medžlisa Islamske zajednice Bihać.

 

Sa porastom popularnosti ChatGPT-a i vještačke inteligencije, smatramo da krucijalno edukovati mlade ljude o digitalizaciji, sigurnosti na internetu i zdravim navikama korištenja digitalnih uređaja. Cilj radionice je podignuti svijest o potencijalnim opasnostima korištenja interneta i digitalno osvijestiti učesnike radionice.

 

Digitalizacija je značajno promijenila naš život, način na koji radimo i komuniciramo te je postala bitna komponenta našeg svakodnevnog života. Neosproriva činjenica je da je digitalizacija donijela mnoge prednosti, ali naša dužnost je da se edukujemo i postanemo digitalno osviješteni građani koji će odgovornije i adekvatnije koristiti tehnologiju.

Radionica će pokriti sljedeće teme:

  • Sigurnost i privatnost na internetu
  • Utjecaj digitalizacije na današnje društvo
  • Značaj digitalne osviještenosti
  • Ovisnost o internetu – ovisnost novog doba
  • Kako prebroditi izazove digitalnog doba

Radionica će biti interaktivnog karaktera te ćete kroz grupne rasprave moći iznijeti vlastito mišljenje i razmijeniti iskustvo sa drugim učesnicima.

 

Ovo je odlična prilika da se uključite u lokalnu zajednicu i proširite vaše znanje na temu digitalizacije i načinima na koje možete prebroditi izazove novog doba.

 

Učešćem na ovoj radionici, proširit ćete vaše znanje, unaprijediti vaše vještine i prije svega, postati digitalno osviješteni građani. Potičemo vas da se prijavite i:

Svi prisutni će dobiti certifikate o učešću.

Datum održavanja: 29.07.2023.

Mjesto održavanja: Zgrada Medžlisa Islamske zajednice Bihać

Vrijeme održavanja: 18:00-20:00

Prijave se mogu izvršiti do 27.07.2023.

Prijaviti se možete na sljedećem linku:

Choose language »
Skip to content