#MAKETHEWORLDWONDER
Welcome to the professional organization guided by key principles: tolerance, democracy, diversity, voluntariness and openness

"The only difference between good and a great organization are boundaries and open mind."

Choose BRAVO - Work with great organization.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Contact us
DESIGNING &
WRITING PROJECTS
We are providing trainings for project management, but also designing and writing projects for other organizations and institutions with high results proven records.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Apply Now
STARTUP SUPPORT PROGRAMS
You have a business idea, but do not know where to start from? BRAVO can help you with this. We are using skills and knowledge that helps entrepreneurs to develop their business idea and business model, solve the problems they are facing, while mentoring them and providing many other important aspects of success. We are also offering support to SMSs.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Get in Touch
EDUCATION THROUGH SPORT
Together with our partners, BRAVO is providing training and education seminars regarding ETS tools and activities. But we do not stop there! We are also helping in preparation and implementation of sports projects.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Get support
CONSULTING
We will guide you through a simple step-by-step process that builds on and integrates best practices and tools from entrepreneurial pioneers and will also give you advice and support your way to success.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
APPLY NOW
NETWORKING
BRAVO with a network of over 200 partner organizations and companies is offering possibilities for extending your field of work on the international market, helping you to find associates in other countries in the world.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Click Here
Previous
Next

Leon Krajinović

Zdravo svima.  Moje ime je Leon Krajinović i imam 19 godina. Dolazim iz jednog malog gradića u Bosni Hercegovini koji se zove Kiseljak i vjerojatno da nije bilo Kralja Ismaila i Erasmus plusa ja bih ostao samo seljak.

Moja priča u Erasmus + počinje prije nekih godinu dana, kad sam upoznao Ismaila na jednom drugom projektu i kada mi je čovjek objasnio da postoji toliko prilika za mene i sve druge mlade koji žele raditi na sebi i naravno putovati. Bio sam skeptičan u početku, ma čuj ba da ti plate sve troškove a uz to ti još guzica vidi puta. Pa kud ćeš bolje. 😀 De ti meni reci kako to, šta treba…

I tako je Leon shvatio da Španjolska, Turska, Švedska, Albanija nisu tako daleko i da postoji mogućnost da se vrlo lako ode, a uz to upoznaš novu kulturu, nove ljude, probaš nova jela, naučiš neke nove riječi, jednostavno doživiš nešto posebno.

Moje prvo Erasmus + putovanje nikada neću zaboraviti, ne samo zato što je to bila Švedska, ne zato što sam upoznao predivne ljude i novu kulturu, ne samo zbog toga što su mi troškovi bili refundirani nego zato što sam za to putovanje saznao bukvalno 2 dana prije, kada mi je Ismail rekao da je jedna cura odustala i da je mene izabrao kao jednog od 2 predstavnika Bosne i Hercegovine na projektu „Peace way for youth“ u Stockholmu.  Taj trenutak ću dugo pamtiti a naravno i moji roditelji kada sam im rekao da letim za Stockholm prekosutra. Bye bye Kiseljak. Stockholm here I come.

Prvi put u avionu i prvi Erasmus + projekat. Mučnina, uzbuđenje, nervoza, sreća, strah, veselje. Hiljadu emocija se vrtjelo u meni ali jedna najviše a bila je to zahvalnost. Zahvalnost ne samo Ismailu, nego i svim ljudima koji rade te projekte, kojima je stalo da se mladi educiraju i napreduju. Ljudima koj svijet žele učiniti boljim mjestom za življenjem.

I tako Leon sleti u Stockholm. Predivan grad, a takvi i ljudi. Ne tako hladni kao što sam mislio. Jedan stereotip manje. Hura.

Na projektu je sudjelovalo 8 zemalja : Švedska, Gruzija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Litvanija, Ukrajina, Rusija i Turska. Toliko pozitivne energije, novih iskustava, 1000 predrasuda manje, i naravno Švedske fike. 😀  Iako je sama tema projekta bila mir za mlade, na projektu sam naučio mnogo drugih stvari poput: tradicionalnih turskih i romskih plesova, novih riječi na švedskom, ruskom i litvanijskom, kritičkom mišljenju, paralizi sna i izbjegličkoj situaciji.

Ovaj prvi Erasmusov projekat ću dugo pamtiti kao prelijepu i nezaboravnu uspomenu, gdje sam stekao prijatelje širom Europe, upoznao nove kulture, precrtao mnoge predrasude i stereotipe i naravno gdje sam shvatio da život izvan Kiseljaka i Bosne i Hercegovine postoji i da stvari koje nam roditeljii i drušvo nameće nisu uvijek (gotovo nikad) ispravne.

Također shvatio sam još jednu bitnu stvar a to je –

„Erasmus + iskustva su jedne zasebne slagalice koje svatko slaže na svoj način i koje su uvijek ali baš uvijek unikatne i neprocjenjive. „