BRAVO BiH

U sklopu jednog od naših najvećih projekata – FASHIORATION, organiziramo svečanu Galu na koju ste svi pozvani. Ova sjajna izložba će okupiti brojne bosanskohercegovačke modne dizajnere koji će predstaviti svoj rad i održati Q&A sesiju. Gala će se održati u predivnom ambijentu Hotela Austia & Bosna, gdje će posjetitelji imati priliku uživati u vrhunskoj modi, umjetnosti i kreativnosti.

 

Na Gali će, također, biti predstavljeni rezultati dugog rada na ovom projektu i kreacije koje su nastale u sklopu naših brojnih aktivnosti.

 

Gala će se održati 24. novembra sa početkom od 18:00h.

 

Pridružite nam se i budite dio ove sjajne večeri. Registracije su obavezne a svoje mjesto možete osigurati putem popunjavanja forme:

O projektu:

Projekat je fokusiran na poseban kulturni izraz zemalja učesnica, koji je vezan za modu i posebne načine izrade odeće zasnovane na lokalnoj tradiciji (kako u pogledu dizajna, tako i u pogledu upotrebljenih materijala itd.).

 

Ovo tradicionalno znanje dio je nematerijalne kulturne baštine jer je jedan od najautentičnijih načina kulturnog izražavanja lokalnih zajednica. Istovremeno, odjeća koja se koristi inspirirana nacionalnim kulturnim nasljeđem je materijalna roba koja se može prodati (unutar i izvan zemlje) i ostvariti prihod za lokalne zajednice. Projekat ima za cilj unapređenje zapošljivosti i preduzetništva mladih ljudi.

 

Njegov glavni cilj je razvijanje vještina kod mladih ljudi, kako bi mogli vrednovati elemente kulturne tradicije svoje zemlje u odnosu na modu i biti sposobni da rade u ovoj industriji. FASHIORATION ima za cilj spojiti različite kulture u pogledu mode i kostimografskih navika te osposobiti mlade dizajnere i mlade ljude koji su zainteresirani za rad u modnom sektoru kako se mogu osloniti na svoju nacionalnu tradiciju, kreativno raditi na njoj i pružiti nove savremene kreacije društvu u cjelini, koje će nositi karakteristike njihove tradicije.

 

Projekat FASHIORATION takođe ima za cilj kultivaciju terena za stvaranje sinergije na transnacionalnom nivou ne samo između učesnika iz partnerskih zemalja, već i šire. FASHIORATION će osloboditi kreativne snage. On će osposobiti i otvoriti nove kreativne horizonte za mlade kreatore u cijelom lancu proizvodnje kostima i mode.

 

Predstavit će se inspirativne tehnike, dizajn, konstrukcija, tkanje i bojenje koje imaju svoje korijene u tradiciji i povijesti naroda. Na taj način će mladi stvaraoci svoju pažnju usmjeriti upravo na svoje korijene.

More about BRAVO you can see on our video below: 

Choose language »
Skip to content