BRAVO BiH


BRAVO ponovo donosi odlične prilike!

Erasmus+ & ESC Info dan u organizaciji BRAVO i Udruženja mladih “TRIK” održat će se 23. novembra u prostorijama Udruženja mladih “TRIK” u Kalesiji. Svi zainteresirani moći će se uključiti u neformalne razgovore i dobiti širok spektar informacija o procesu registracije na Erasmus+ i ESC program, šta znači učestvovati u njemu, kako tražiti partnere ili odabrati pravo polje djelovanja.

 

Šta je to Erasmus+ i ESC i zašto bi baš Vaša organizacija trebala prisustvovati ovom događaju saznajte u nastavku.

 

 

Erasmus+ je EU-ov program kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Njegov budžet iznosi oko 26,2 milijarde eura. Program za razdoblje 2021. – 2027. izrazito je usmjeren na socijalnu uključenost, zelenu i digitalnu tranziciju te promicanje sudjelovanja mladih u demokratskom životu.

 

Podupire prioritete i aktivnosti u okviru europskog prostora obrazovanja, Akcijskog plana za digitalno obrazovanje i Programa vještina za Europu. Taj program također podupire europski stup socijalnih prava, služi za provedbu strategije EU-a za mlade za razdoblje 2019. – 2027., te razvija europsku dimenziju u sportu

Erasmus+ nudi mogućnosti za mobilnost i suradnju za:

 

  • visoko obrazovanje
  • strukovno obrazovanje i osposobljavanje
  • školsko obrazovanje (uključujući rani i predškolski odgoj i obrazovanje)
  • obrazovanje odraslih
  • mlade i
  • sport.

Detaljne informacije o svim mogućnostima, uključujući sve kriterije, dostupne su u Vodiču kroz program Erasmus+.

 

Informacije o rezultatima programa Erasmus+ dostupne su u izvještajima i statističkim zbirkama, kao i na platformi projekata programa Erasmus+. To uključuje većinu inicijativa financiranih u okviru programa te odabrane primjere dobre prakse i priče o uspjehu.

 

Ovaj put, kontakt tačka za Erasmus+ Youth za Bosnu i Hercegovinu” vas pozivaju na Erasmus+ & ESC Info dan gdje ćete imati priliku ne samo slušati o Erasmus+ programu, već se i registrovati te naučiti sve o tome kako biti dio najvećeg europskog programa koji podržavaju edukaciju, treninge, mlade ljude i sport širom Europe.

Datum: četvrtak, 23. novembar

Vrijeme: 13:30h – 15:30h

Format: uživo

Adresa: Udruženje mladih “TRIK”

Sportska dvorana – Centar za razvoj djece i mladih

Žrtava genocida u Srebrenici bb, Kalesija 75260

Prijaviti se možete putem linka ispod: 

More about BRAVO you can see on our video below: 

Choose language »
Skip to content