BRAVO BiH

Euforija i očekivanje dosežu vrhunac jer je upravo lansirana nova platforma koja će preoblikovati vaše Erasmus iskustvo! Sada možete biti korak ispred zbivanja uz najnovije informacije o Erasmus projektima i događanjima na jednom mjestu.Ovdje nećete samo pronaći informacije; doživjet ćete pravu eksploziju entuzijazma prema internacionalnom iskustvu. Naša stranica je epicentar svih najnovijih update-ova o Erasmus+ programima i European Solidarity Corps projektima. Od odgovora na sva vaša pitanja dijeli vas samo jedan klik, jer smo stvorili jedinstven kalendar koji sažima sve nadolazeće događaje i projekte, omogućavajući vam da isplanirate svoje putovanje kroz svijet novih avantura.

Ali to nije sve! U oazi resursa, prilagođenih vašim potrebama, možete pronaći sve što vam je potrebno kako biste iskoristili puni potencijal vašeg Erasmus iskustva. Odjeljak resursa je poput vodiča kroz lavirint informacija, pružajući vam tačno ono što vam je potrebno u trenutku. Bilo da tražite informacije o stipendijama, uputstva za prijavu ili inspiraciju za svoj projekt, ovdje ćete pronaći ključeve za otključavanje vrata internacionalnih mogućnosti.

Naravno, tu možete pronaći odgovore na često postavljana pitanja, jer znamo da je svaka avantura popločana dobrom informisanošću. Sve ovo upotunjeno je i državama Zapadnog Balkana, odnosno njihovim predstavnicima, kontakt tačkama koje su spremne odgovoriti na sve vaše upite. Zajedno, gradimo mostove ka novim horizontima, i s oduševljenjem predstavljamo vam ovaj prozor u svijet beskrajnih mogućnosti. Let’s Erasmus! 🚀✨

Kao Kontakt tačka za Erasmus+ Youth i European Solidarity Corps u Bosni i Hercegovini, BRAVO igra ključnu ulogu u olakšavanju prilika i pružanju podrške mladima. Naš cilj je pružiti informacije o Erasmus+ programu i programu European Solidarity Corps bosanskohercegovačkoj mladosti. Kao jedna od dvije određene Kontakt tačke u Bosni i Hercegovini, BRAVO stalno dijeli informacije, vodiča i resurse u vezi s programima.

Kroz partnerstvo s Nacionalnim Erasmus+ uredu (NEO) Bosne i Hercegovine, planiramo, organizujemo i implementiramo redovne događaje kako bismo sve mogućnosti za uključivanje distribuirali mladima. Pošto mnoge organizacije i institucije u Bosni i Hercegovini nisu imale pravilne prilike za informiranje o različitim programima i onome što nude, BRAVO ih educira i motivira da koriste programe i primjenjuju vlastite projekte. Kroz korištenje našeg lokalnog jezika i suradnju s manjim organizacijama u malim gradovima/selimа/u selima u ruralnim područjima, dajemo sve od sebe kako bismo osigurali poticanje rasta, inkluzivnosti i aktivnog sudjelovanja mladih pojedinaca u Bosni i Hercegovini, čime konačno doprinosimo njihovom osobnom, profesionalnom i društvenom razvoju unutar europskog konteksta.

Osim toga, služimo kao most između SALTO South East Europe Resource Centera i mladih u našoj zemlji kako bismo održavali i uspostavljali dijaloge i suradnju s drugim Kontakt tačkama u našem regionu. Izrazili smo interes za postajanje Kontakt tačkom za Erasmus+: Youth i European Solidarity Corps u Bosni i Hercegovini zbog činjenice da već nekoliko godina djelujemo kao jedna od najuspješnijih platformi u Bosni i Hercegovini za uključivanje više stotina mladih osoba u učenje o i doživljavanje Erasmus+ i drugih europskih programa. Misija BRAVO-a je širenje znanja i uključivanje mladih u prilike koje zaslužuju. Kao Kontakt tačka, nastavljamo s ostvarivanjem naše vizije na još većoj razini.

Kako izgleda naš novi website - pogledajte na linku ispod

More about BRAVO you can see on our video below: 
Choose language »
Skip to content