BRAVO BiH

BRAVO, u suradnji s Ministarstvom Civilnih poslova i Nacionalnom kancelarijom za Erasmus+, uspješno je organizovala Erasmus+ i ESC info dan u zgradi Ministarstva Civilnih poslova. Ovaj događaj bio je posvećen promociji i edukaciji o mogućnostima koje pruža Erasmus+ program, s posebnim fokusom na mobilnost mladih i mogućnosti kroz Europske Snage Solidarnosti (ESC).

 

 

Ključna područja diskusije uključivala su:

 

 1. Mobilnosti u oblasti mladih:

  • Projekti mobilnosti za mlade: Predstavljene su prilike za “Youth Exchanges”, gdje mladi imaju priliku putovati, učiti i razvijati vještine kroz međunarodnu razmjenu.
  • Projekti mobilnosti za omladinske radnike: Razgovarano je o prilikama za omladinske radnike da unaprijede svoje vještine i znanja kroz međunarodne projekte.
 • Aktivnosti učešća mladih: Istaknuta je važnost aktivnog učešća mladih u društvenim promjenama i projektima.
 • Virtualne razmjene: Predstavljene su mogućnosti virtualnih razmjena koje omogućavaju učenje i suradnju na daljinu.
 • Europske Snage Solidarnosti (ESC): Detaljno su predstavljene prilike koje ESC nudi mladima, uključujući volontiranje, projekte i prakse.

Projekti saradnje u oblasti mladih i sporta:

 • Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih (CBY): Diskutovano je o projektima koji podupiru razvoj mladih i njihovih organizacija.
 • Izgradnja kapaciteta u oblasti sporta (CBS): Razgovarano je o važnosti sporta u razvoju mladih i zajednice.
 • Partnerstva za saradnju: Predstavljeni su uspješni primjeri partnerstava, uključujući suradnju između Proni i BRAVO.

Učesnici su imali priliku čuti iskustva i savjete od strane iskusnih učesnika i koordinatora Erasmus+ projekata. Diskutovano je o praktičnim koracima za uključivanje u projekte, kako pronaći partnere, te kako uspješno aplicirati i implementirati projekte.

Previous slide
Next slide

Erasmus+ i ESC info dan bio je izuzetna prilika za sve prisutne da se upoznaju s različitim aspektima Erasmus+ programa i ESC-a. BRAVO, zajedno s partnerima, nastavlja s misijom informiranja i osnaživanja mladih kroz pružanje vrijednih informacija i resursa za njihov razvoj i uključivanje u međunarodne projekte.

More about BRAVO you can see on our video below: 

Choose language »
Skip to content