BRAVO BiH

BRAVO i Udruženje mladih "TRIK" Kalesija su organizovali radionicu "Ograničenje digitalizacije edukativnog sistema-kako ih prevazići" 29. septembra 2023.


Kroz zanimljiv i interaktivan pristup učesnici su se upoznali sa pojmom digitalizacije te su kroz praktične vježbe ponudili rješenja za ograničenja koja postoje. Ova radionica je brojila
mnogo učesnika koji su bili jako zainteresirani za temu te doprinijeli samoj radionici značajne komentare i ideje. Ova radionica se održala u prostorijama Centra za djecu i mlade u
Kalesiji.

Radionica se realizovala u sklopu projekta Becoming Digitally Conscious koji je finansiran od strane Europske komisije.

VIŠE O BDC-u

Becoming Digitally Conscious” projekt je financiran od strane Europske Komisije, koji za glavni cilj ima promociju zdravih digitalnim navika u novom dobu među mladima koji žive u Evropi i na Zapadnom Balkanu. Evropsko društvo progresivno ugrađuje digitalne uređaje u sva područja života, što dovodi do širenja patološke upotrebe interneta. Ovaj projekat okuplja nevladine organizacije iz 6 različitih zemalja uključujući Italiju, Albaniju, Crnu Goru, Njemačku, Kipar, Bosnu i Hercegovinu. Kroz edukaciju omladinskih radnika, projekat će doprinijeti promovisanju omladinskog rada, propagirajući metode kojima bi se problem digitalizacije riješio. Naša je dužnost da dignemo svijest o problemu koji ovaj projekat nastoji riješiti. 

 

Uz razvoj neformalnih alata koji podržavaju omladinske radnike u promociji digitalnih kompetencija, nadamo se da ćemo mlade ljude osvijestiti o potencijalnim opasnostima prekomjerne upotrebe digitalnih uređaja i o tome kako uključivanje fizičkih aktivnih i izražajnih aktivnosti u njihove rutine može smanjiti njihovo vrijeme pred ekranom i imati koristi za mentalno zdravlje i opću dobrobit.

Previous slide
Next slide
More about BRAVO you can see on our video below: 
Choose language »
Skip to content