BRAVO BiH

"BOOST" NACIONALNA JAVNA KONFERENCIJA

 

 

 

BRAVO zajedno s partnerima je uočio važnost transferzalnih vještina te nastoji zajedničkim snagama implementirati projekat “BOOST”, koji ima za cilj stvaranje novih mogućnosti obrazovanja i ličnog razvoja za mlade ljude u Evropi isporukom interaktivnih obrazovnih formata i metoda zasnovanih na razvoju transverzalnih vještina.

Prijaviti se možete putem linka ispod: 

U današnjoj sve složenijoj stvarnosti, razvoj osnovnih i transverzalnih vještina je visoki prioritet kako bi se zadovoljili zahtjevi poslodavca i imperativi konkretne vježbe građanstva. Društvo koje se brzo razvija i globalne transformacije uočene u posljednjoj deceniji utiru put novim obrazovnim trendovima, povećanim zahtjevima tržišta rada i prilagodljivim obrazovnim mogućnostima: posebno tokom hitnih bioloških situacija kao što je pandemija COVID-19.  Ova nova stvarnost zahtijeva vještine i znanja koja nadilaze granice određene profesije, što dovodi do nove potrebe za snažnijim transverzalnim vještinama. Transverzalne vještine su one koje se obično smatraju da nisu posebno povezane s određenim poslom, zadatkom, akademskom disciplinom ili područjem znanja, već kao vještine koje se mogu koristiti u širokom spektru situacija i radnih okruženja.

 

BRAVO zajedno s partnerima, BSDA, Vere Montis, te L’ORMA je uočio je važnost transferzalnih vještina te nastoji zajedničkim snagama implementiraju projekat “BOOST”. „BOOST –  Podsticanje izvanrednih omnikompetentnih i uspješnih talenata“ je 24-mjesečno strateško partnerstvo koje sufinansira program Europske unije Erasmus+, a koje ima za cilj stvaranje novih mogućnosti obrazovanja i ličnog razvoja za mlade ljude u Evropi isporukom interaktivnih obrazovnih formata i metoda zasnovanih na razvoju transverzalnih vještina.

 

Kao jedan od rezultata ovog projekta jeste i pokretanje platforme koja je online čvorište transverzalnih vještina koje će pružiti različite resurse prilagođene mladima. Stoga 30.8.2022. u prostorijama BM Hotela ćete imati priliku spoznati više o:

  • Važnosti transverzalnih vještina za lični i profesionalni razvoj mladih: definisanje problema i važnosti obrazovanja i razvoja;
  • Vještinama budućnosti i korelaciji poduzetništva s transverzalnim vještinama;
  • Platformi za e-učenje i edukativnom materijalu projekta BOOST;

Kako bi smo pružili što bolje iskustvo tokom ove konferencije naši gosti predavači Mirza Rastoder direktor i suosnivač HomeWork HUB te Ismar Lačević, iz MarkerMakersa, će kroz svoja izlaganja prikazati ulogu transferzalnih vještina u poslovnom sektoru odnosno preduzetništvu.

Ovaj događaj je otvoren za sve koji su voljni unaprijediti se i steći korisne sposobnosti za svoj privatni i profesionalni život, upoznati nove ljude i razmijeniti iskustva te dobiti još koju zanimljivu tačku koju mogu dodati u svoje biografije.

 

Pridružite nam se 30.8.2022.  u prostorijama BM Hotela s početkom u 11h.

Choose language »
Skip to content