BRAVO BiH

BOOST nacionalna javna konferencija

 

 

 

 

30. 8. u prostorijama BM Hotela u sklopur projekta “BOOST” održana je konferencija koja je imala za
cilj predstavljanje jednog od rezultata projekta, e-learning platforme.

Šta su to transverzalne vještine, zbog čega su važne I na koji način ih unaprijediti bila su neka od pitanja čije su odgovore učesnici konferencije u sklopu projekta BOOST imali priliku čuti. 

 

Tokom ovog događaja predstavljen je jedan od rezultata projekta, e-learning platforma koja će omogućiti svojim korisnicima kvalitetne informacije I resurse o primjeni te unapređenju transverzalnih vještina u svakodnevnom životu.

 

„BOOST – Podsticanje izvanrednih omnikompetentnih i uspješnih talenata“ je 24-mjesečno strateško partnerstvo koje sufinansira program Europske unije Erasmus+, a koje ima za cilj stvaranje novih mogućnosti obrazovanja i ličnog razvoja za mlade ljude u Europi isporukom interaktivnih obrazovnih formata i metoda zasnovanih na razvoju transverzalnih vještina. 

 

Događaj je započeo uvodnim riječima Ismaila Šehića I projektne koordinatorice Ajle Vrebo. Predstavili su ciljeve projekta, očekivane rezultate te implementirane i nadalje planirane aktivnosti. Po pregledu svih aktivnosti učesnici su imali priliku dati osvrt o samoj platformi. Na taj način su doprinijeli daljem razvoju platforme, a i samog projekta. 

 

Drugi dio konferencije započeo je s izlaganjem Mirze Rastodera osnivača HomeWork HUB. Mirza je učesnicima predstavio svoj put poduzetništva od razvoja ideje to implementiranja iste u stvarnost. Također je između ostalog skrenuo pažnju i na važnost istrajnosti u procesu stvaralaštva. Nadalje, drugi gost predavač, Ismar Lačević, iz projekta MartketMakers je podijelio svoje iskustvo o pokretanju Startupa i važnosti transverzalnih vještina u tom procesu. Posebno je istaknuo ulogu vještina kao pokretača svake ideje. 

 

Za kraj su učesnici imali priliku upoznati malo više jedni druge te razmijeniti ideja i mišljenja kako sa predavačima tako i međusobno. 

 

Zahvaljujemo se našim gostima predavačima Ismaru Lačeviću te Mirzi Rastoderu na prisustvu i doprinosu na konferenciji.

Choose language »
Skip to content