#MAKETHEWORLDWONDER
Welcome to the professional organization guided by key principles: tolerance, democracy, diversity, voluntariness and openness

"The only difference between good and a great organization are boundaries and open mind."

Choose BRAVO - Work with great organization.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Contact us
DESIGNING &
WRITING PROJECTS
We are providing trainings for project management, but also designing and writing projects for other organizations and institutions with high results proven records.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Apply Now
STARTUP SUPPORT PROGRAMS
You have a business idea, but do not know where to start from? BRAVO can help you with this. We are using skills and knowledge that helps entrepreneurs to develop their business idea and business model, solve the problems they are facing, while mentoring them and providing many other important aspects of success. We are also offering support to SMSs.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Get in Touch
EDUCATION THROUGH SPORT
Together with our partners, BRAVO is providing training and education seminars regarding ETS tools and activities. But we do not stop there! We are also helping in preparation and implementation of sports projects.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Get support
CONSULTING
We will guide you through a simple step-by-step process that builds on and integrates best practices and tools from entrepreneurial pioneers and will also give you advice and support your way to success.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
APPLY NOW
NETWORKING
BRAVO with a network of over 200 partner organizations and companies is offering possibilities for extending your field of work on the international market, helping you to find associates in other countries in the world.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Click Here
Previous
Next

Sve je počelo veoma brzo kada sam saznao za ERAMUS+, drug koji imao mnogo iskustva  u razmjeni studenata predložio mi je da se i ja prijavim. Nakon razgovora sa koordinatorom  ERAMUSA+ za Bosnu i Hercegovinu odlučio sam da se aktivno uključim, također sa sigurnošću mogu reći da je to jedan od naboljih programa za mlade u BiH. Moj prvi projekat na Erasmus+ programu desio se ubrzo, nakon dolaska s fakulteta odlučio sam da posjetim njihovu stranicu gdje sam pronašao ponudu za odlazak u Istanbul, za koju se trebalo aplicirati odmah budući da je polazak bio sutradan. Odlučio sam da ostavim sve svoje obaveze i da se prijavim, kada sam dobio potvrdnu informaciju o mom odlazku pa sa sigurnošću mogu reći u najfamozniji I najveći grad na svijetu u meni je rasla velika euforija od samog početka rezervacija avionskih karti pa do samog dolaska na najveći aerdrom u jugoistočnoj Evropi “Ataturk”.

Dolaskom u Istanbul zajedno sa mojim kolegama koji su već imali priliku putovati na projekte preko ERASMUS+,  organizatori su nas srdačno dočekali i lijepo ugostili. Nakon što smo se smjestili u hotel došlo je vrijeme da se i upoznamo sa kolegama koji su došli čak iz 9 država. Nakon upoznavanja uslijedile su svakodnevne aktivnosti  kojih je bilo oko 20, želio bi da istaknem jednu od tih aktivnosti, a to je bila TOOLBOX gdje smo imali zadatke praviti projekte koje bi mi realizovali na našem prvom velikom projektu, naravno grupe su bile formirane na taj način da se u svakoj grupi nalazio jedan predstavnik svoje države, tako da u svakoj aktivnosti smo imali priliku da radimo zajedno sa drugim osobama iz različih kultura. Pored toga tu su i interkulturalne noći gdje su učesnici imali priliku predstavljati kulturu i historiju svoje države ali i njihovu tradicionalnu hranu. Meni sa sigurnošću a vjerujem i ostalim učesnicima je bilo zanimljivo da smo već prvog dana svi dobili našeg tajnog prijatelja, a na kraju samog projekta smo saznali ko je zapravo bio taj naš tajni prijatelj. Na kraju  predzadnjeg dana smo imali priliku se upoznati sa aktivnostima ERAMUSA+, i jedna sasvim veoma emotivna noć gdje smo uz dodjelu certifikata i mnoge zagrljaje pa čak i poneku suzu  polako ispraćali i ovaj projekat , budući da mi je ovo prvi projekat a s obzirom na ovo lijepo iskustvo koje nosim sa sobom neće biti i zadnji , a mogu reći da ću sa sigurnošću i odlučnošću organizovati nešto na temu koju sam imao. Naravno osim velikog iskustva koje sam stekao tokom ovoga projekta što je i najvažnije upoznao sam i mnoge prijatelje i kolege s kojima sam i danas dan u kontaktu i koji me pozivaju da dođem i posjetim njihove države. Zato ovim putem želim da pozovem sve mlade ljude koji imaju želju ta radom,iskustvom te sklapanju novih prijateljstava da se pridruže ovoj velikoj organizaciji za mlade ERAMUS+.