#MAKETHEWORLDWONDER
Welcome to the professional organization guided by key principles: tolerance, democracy, diversity, voluntariness and openness

"The only difference between good and a great organization are boundaries and open mind."

Choose BRAVO - Work with great organization.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Contact us
DESIGNING &
WRITING PROJECTS
We are providing trainings for project management, but also designing and writing projects for other organizations and institutions with high results proven records.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Apply Now
STARTUP SUPPORT PROGRAMS
You have a business idea, but do not know where to start from? BRAVO can help you with this. We are using skills and knowledge that helps entrepreneurs to develop their business idea and business model, solve the problems they are facing, while mentoring them and providing many other important aspects of success. We are also offering support to SMSs.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Get in Touch
EDUCATION THROUGH SPORT
Together with our partners, BRAVO is providing training and education seminars regarding ETS tools and activities. But we do not stop there! We are also helping in preparation and implementation of sports projects.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Get support
CONSULTING
We will guide you through a simple step-by-step process that builds on and integrates best practices and tools from entrepreneurial pioneers and will also give you advice and support your way to success.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
APPLY NOW
NETWORKING
BRAVO with a network of over 200 partner organizations and companies is offering possibilities for extending your field of work on the international market, helping you to find associates in other countries in the world.

#MAKETHEWORLD WONDER
#BRAVOBIH
#BRAVO
Click Here
Previous
Next

Kao i sva putovanja, i moje Erasmus + putovanje je počelo iz radoznalosti i želje za učenjem novih stvari, upoznavanjem novih ljudi, kultura i običaja. Sve je počelo zahvaljujući prijateljima koji su već imali iskustva sa Erasmus projektima, kao i kolegama koji redovno objavljuju sve projekte na koje možemo aplicirati. Tu je bio i moj početak.

Iz iskustva, kada krenete, više ne možete stati. Toliko pozitivnih priča, predivnih iskustava vas tjera i motiviše da aplicirate i iskoristite mogućnosti koje vam se nude. Od svojih projekata, izdvojila bih zadnji na kojem sam bila u junu 2017. godine, u Berlinu. Projekat pod nazivom “What music is playing on your stereotype”. je definitivno, do sada, moj najdraži projekat.

Neke od tema koje smo obrađivali su diskriminacija, stereotipi kao i predrasude. Učesnici su bili iz Egipta, Gruzije, Estonije, Maroka, Makedonije, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Navedene države, baš poput Bosne i Hercegovine, susreću se sa sličnim problemima. Pored toga što smo podijelili svoje znanje sa ostalim učesnicima, također smo mnogo toga naučili o njihovoj kulturi, običajima kao i stanju u njihovim zemljama. Ono što ovaj projekat čini posebnim, jeste lokacija njegovog održavanja. Berlin je grad u kojem možete biti šta želite bez da osjetite bilo koji od oblika diskriminacije. Zahvaljujući tome mogli smo da iskusimo obje strane priče – onu u kojoj živite i susrećete se svakodnevno sa navedenim problemima, kao i onu drugu stranu, Berlin, gdje imate potpuno slobodu izbora , bez straha da ne budete prihvaćeni zbog istog. Osim toga, imali smo priliku da se upoznamo sa ljudima koji su zbog rata bili prinuđeni da napuste svoju domovinu Siriju. Ispičali su nam kroz šta su prolazili i šta su sve preživjeli. To je bio trenutak gdje su sve medijske informacije postale jedna istina i stvarnost. Trenutak u kojem smo shvatili da se to ne događa “negdje i nekome” već da se to može desiti nama i vama. I više ništa nije bilo isto. Počinjemo da dijelimo tugu i bol sa ljudima koje smo upoznali. U isto vrijeme, umnožavamo sreću, jer su takvi susreti izvor nade, da nas ima dovoljno koji želimo da živimo mir, a ne rat. Nas, koji želimo promjenu,  jednakost i ljubav, prije mržnje i diskriminacije.

Zbog svega navedenog, Erasmus projekti su odlična prilika za učenje, za pomjeranje vlastitih granica i percepciju stvari iz sasvim novog ugla.

Iskoristite mogućnosti koje vam se pružaju, izađite iz svoje zone komfora, povežite se sa ljudima, ispričajte im svoje priče i saslušajte njihove. Naučit ćete mnogo, kako o sebi tako i o drugima.  Nakon ovog projekta bogatija sam za još jedno životno iskustvo, nova poznanstva u sedam država i mnogo novih priča koje su postale dio moje  životne priče. To je ono što ovom iskustvu daje neprocjenjivu vrijednost.

Erasmus projekti su najbolja prilika koju možete i trebate iskoristiti. Tačno je da će vam  promjeniti život u potpunosti, ali vjerujte, to je promjena koju želite vidjeti.